Corona en Beenpijn – Fietsen en Sporten – Riool – Molukken – Hoevinudie?

Corona en Beenpijn – Fietsen en Sporten – Riool – Molukken – Hoevinudie?

Corona en Beenpijn
De corona-epidemie is op haar retour!! Bij ons althans. Een van de voordelen daarvan is dat de gewone ziekenhuiszorg kan worden hervat. Ik sta op de wachtlijst voor een neurologische operatie aan mijn rechterbeen en kreeg daar al een oproep voor. Maar voor op een dag dat ik bij een familiebruiloft moet zijn. Gelukkig mocht ik een latere datum bepalen, in juli, zodat ik, nu de pijn al wat gezakt is, kan uitzien naar een spoedige verlossing. Een daarop volgende revalidatie schijnt op mijn leeftijd ook geen pretje te zijn, maar dat heb ik er graag voor over. Per aspera ad astra, leerden wij vroeger.

Fietsen en Sporten
Beweging en afleiding zijn de voornaamste adviezen die ik kreeg van vrienden die me door de pijnperiode wilden heen helpen. Mijn huisfiets helpt me wat het eerste betreft, de televisie wat betreft het tweede. Gelukkig is het wat dat betreft ook voor mij een sportzomer: ik volgde de Giro en de Dauphiné en ben intussen overgeschakeld op Jong Oranje en de E.K. Met uitzicht op de Tour de France en de Olympische Spelen. Minder pijn en volop gevaccineerd, wat wil je nog meer?

Riool
Het vraagt in de komende paar weken enige rijvaardigheid en verkeerswaakzaamheid als iemand met de auto onze woning (en tuin!) wil benaderen (en bewonderen!). In onze Joh. Poststraat wordt namelijk een nieuwe riolering aangelegd waarop ook die van ons pand via de Loniusstraat wordt aangesloten. We zijn door de gemeente goed voorgelicht over de gang van zaken en zijn blij dat na zoveel jaren deze werkzaamheden plaatshebben. Ons garagepad stond tot voor kort namelijk nogal eens gedeeltelijk onder water als het flink geregend had en dat zal als het goed is in de komende herfst niet meer zo zijn.

Molukken
Wat wordt in deze periode van onze levensgeschiedenis o9ns meningenpatroon grondig door elkaar geschud! Sinds de zwart-wit boeken van dr. L. de Jong is ons W.O.II-beeld al aardig geschud door een golf van meer genuanceerde benadering van moderne schrijvers en opinievormers. Zoals bijvoorbeeld door het Revolusi-boek over Nederlands Indië. Maar nu bracht de televisieserie over de Molukkers aan het licht hoe de vroegere Nederlanders (en hun regering!) zich tegenover hen hebben gedragen. Koloniaal denken is nu gelukkig echt uit de tijd. Bij hen en bij ons. Of niet?

Hoevinudie?
Hoevinudie? Eentje van Cruijff doet het altijd goed: Ik hou(d) van werken zolang het werken is waarvan ik hou(d).