Ellende – Olympische Spelen – Vaccins – Fysiotherapie – Hoevinudie?

Ellende – Olympische Spelen – Vaccins – Fysiotherapie – Hoevinudie?

Ellende
Wat een troost dat er zich nu een wegsterven lijkt voor te doen van de aanslag op onze (internationale) samenleving vanuit de corona-pandemie. En dat de watersnood in Limburg en het Duitse rivierengebied wordt opgevolgd door toch nog een mooie zomerperiode. Gelukkig is de natuur niet alleen een dreiging en roept zij behalve onzekerheid ook inzet van organisatie(s) en onderling hulpbetoon op. Maar het valt niet mee met behoud van moed en vertrouwen te verwerken wat inmiddels een stel criminelen onze leefwereld heeft aangedaan: de moord op Peter R. de Vries en het doodtrappen van een leeftijdgenoot door agressieve jongeren op Majorca. Snakt u ook zo naar een betere wereld?

Olympische Spelen 2020 in 2021
Met de vanwege corona uitgestelde Olympische Spelen in Tokio werd het ons duidelijk dat niet alles goud is wat er blinkt. Voor de Japanners zat er ook veel ellende aan vast. En voor de sporters een soort ingebouwde quarantaine. Toch was het voor de honderden topsporters een positief gebeuren: talenten werden ontdekt, inspanningen meestal beloond, tegenvallers zo goed mogelijk opgevangen en organisatiebetrokkenen gewaardeerd om hun inzet. Ook werden miljoenen televisiekijkers -zoals ik- op hun wenken bediend. Al met al een mooie bijdrage aan deze vakantieperiode.

Vaccins
Hoe is het mogelijk dat wij en ‘onze regering’ een onwijs grote hoeveelheid overbodige anticorona-vaccins ter beschikking heeft en liever vernietigt wat wij niet nodig hebben dan uitdeelt aan de behoeftigen in een of meer van de vele ontwikkelingslanden? Ik zou willen dat de onkosten van de daarbij noodzakelijke zorgverleners uit de regeringsbegroting van de buitenlandse hulpverlening zou worden betaald. Er komt hopelijk binnenkort een nieuwe regering die meer solidariteit opbrengt met arme landen die de nood van hun bevolking o. a. op deze manier zou willen helpen lenigen.

Fysiotherapie
Men had het me voorspeld: na een rugoperatie moet iemand nog flink aan de gang met fysiotherapie. Gelukkig is de Hoornse Fysio onze buur: het pand is gevestigd op een gedeelte van het voormalige kerkplein van de Engelbewaarderskerk, zodat ik er als bewoner van de vroegere pastorie gemakkelijk naar toe kan lopen voor de nodige oefeningen. Bovendien heb ik een loopfiets gekocht waar ik elke dag op te keer ga, want ‘beweging leidt tot genezing’. Mijn conditie gaat met trappen vooruit, de pijn die ik meer dan een jaar lang geleden heb, is door de geslaagde operatie geheel verdwenen en ik voel me met de dag jonger worden. Wel ben ik door mijn leeftijd geen kandidaat meer voor een olympische medaille, maar tegen Sifan Hassan durf ik het binnenkort wel weer op te nemen.

Hoevinudie?
Een traan liegt niet. (Comtesse Diane)