Operatie – Watersnood – Peter R. – Hoevinudie?

Operatie – Watersnood – Peter R. – Hoevinudie?

Operatie
Vanaf het begin van de corona-ellende-periode in de wereld om ons heen -gelukkig niet in ons huis en nauwelijks in mijn familie- heb ik een ernstige en erg pijnlijke ‘stenose’ gehad. Vanuit mijn ruggewervel als een dominante hernia in mijn onderrug met uitstraling naar mijn rechter onderbeen en voet. Na twee vergeefse behandelingen (in Hoorn en in Alkmaar) ben ik er kortgeleden met goed resultaat van verlost in ons Hoornse Dijklander Ziekenhuis. De pijn is weg: alleen nog wat gevoeligheid rond de operatiewond en… gebrek aan soepele botten en spieren. De verzorging in het ziekenhuis was naar mijn mening prima, zowel chirurgisch als verpleegkundig. Ik ben dankbaar dat ik weer met van alles mee kan doen.

Watersnood
Vaak heb ik het gevoel gehad dat ik mezelf gelukkig mag prijzen aan de westkant van ons land geboren en getogen te zijn. ‘Storm en regen waaien hier meestal over, omdat de zee en het IJsselmeer daarop een soort aantrekkingskracht schijnen te hebben’ zegt men hier in Hoorn. Dit gevoel kwam sterk bij me boven toen ik op de tv de ellende van Limburg zag. Liever wonen in polders met dijken en molens dan bij rivieren tussen heuvels en uiterwaarden, denk ik dan. Wel zeiden de betrokken en behulpzame Limburgers er vaak bij: ‘gelukkig kunnen wij bij familie elders terecht en was het in het Duitse Roergebied nog veel ellendiger’. Limburgers zijn optimisten. Houden zo!

Peter R.
Ik hoorde iemand zeggen: ‘Ik mocht hem niet zo, maar hij was een prima mens die zich inzette voor anderen en opkwam voor recht en rechtvaardigheid tegenover de slachtoffers van de onderwereld en de misdaad’. Ik reageerde met: ‘Ik mag zulke mensen wél’. Hij ruste in vrede.

Vaccinatie
Als man uit de afgelopen eeuw moet je uitkijken dat je de jeugd van nu niet te negatief beoordeelt. Ik weet het. Maar ik heb er toch moeite mee dat op te brengen nu een niet gering percentage jongeren zich niet wil laten vaccineren en meteen weer afstormde op de vele massabijeenkomsten. Of ben ik vergeten wat jong zijn betekent? Veel jongeren hebben ook heel wat moeten opbrengen en feitelijk opgebracht.

Hoevinudie?
‘Wie het heden verprutst, wordt gemakkelijk de slaaf van zijn/haar toekomst.’
(Seneca, kalenderblaadje)