Pijnpoli – Vaccin – Netflix – Michelle – Hoevinudie?

Pijnpoli – Vaccin – Netflix – Michelle – Hoevinudie?

Pijnpoli
Het behandelen in Dijkzicht, ons ziekenhuis, van mijn pijndoende rechterbeen heeft in eerste instantie geen goed resultaat gehad: de pijn is gebleven. Er wordt nu bekeken wat de andere mogelijkheden zijn. Maar dat kost natuurlijk weer heel wat wachtdagen. Gelukkig is de pijn niet alle dagen even erg en weet ik intussen precies welke pijnstiller het meeste effect heeft. Allerlei wijze spreuken flitsen soms door mijn hoofd: De ouderdom komt met gebreken, geduld zal je goeddoen, tob niet: het komt toch anders enz. Ik beschouw het maar als een dubbele quarantaine en heb nu genoeg tijd voor leven in een klein wereldje met allerlei voorzieningen. Afleiding is pijnverminderend.

Vaccin
De meesten van ons zullen nog wel enkele maanden moeten wachten voor ze aan de beurt zijn voor een corona-vaccinatie. Wat een geluk dat die inderdaad bestaat!! Dat geeft dus het idee van: volhouden, er is licht in het verschiet en er komt een nieuwe tijd. Wat zullen achteraf de winstpunten zijn van wat we in deze periode meemaken? Meer contact met elkaar? Meer respect en waardering voor wie zich sociaal inzetten? Meer besef dat we als Nederlanders in een van de toplanden op het gebied van welvaart en welzijn zijn terechtgekomen? Ik wens het ons allen toe!

Netflix
Sinds kort heb ik Netflix. Ik heb die boot lang afgehouden omdat ik het als weer een nieuwe mode beschouwde en me er niet door onder druk wilde laten zetten, maar nu ik me door de lock-down veel thuis moet zien te vermaken en het niet bij tv kijken en cd luisteren plus kranten en boeken wilde laten, ben ik overstag gegaan. Veel heb ik er tot nu toe nog niet gebruik van gemaakt, maar het zelf bepalen wanneer en het wegdrukken van de reclame bevallen me zeer. Weer wat bijgeleerd: je laten adviseren en aansporen is soms zo gek nog niet.

Michelle
Intussen lees ik -tussen de pijnscheuten door- het boek van Michelle Obama ‘Becoming Michelle’. Prettig leesbaar, historisch interessant en psychologisch (vooral de tweede helft) waardevol. Het idee dat je in je leven moet zorgen dat je persoon eruit komt zoals die bedoeld is, was voor mij wel een goede meegever omdat ik gauw geneigd ben me neer te leggen bij wat er nu eenmaal gebeurt en bij de omstandigheden waarin je verzeild raakt. Michelle blijkt juist sterker te worden door onafhankelijk te reageren op het leven waarin ze betrokken wordt. Iets wat zelfs de voorwaarde is voor een goed huwelijk. Boeiend.

Hoevinudie?
Taalpurist: Vroeger zat de ‘Engelse ziekte’ alleen in onze botten, nu ook in ons taalgebruik!