Tante Rie – Voetbal – Vakantie – Merkel – Hoevinudie?

Tante Rie – Voetbal – Vakantie – Merkel – Hoevinudie?

Tante Rie
Vorige week was ik voornamelijk betrokken bij de uitvaart en de begrafenis van onze laatste tante. Bijna drieënnegentig jaar geworden en na een graag opgebracht leven in alle vrede en met instemming overleden. Moeder van een groot gezin en door alle wisselende omstandigheden van de achter ons liggende eeuw heengeleefd zonder paniek. We hebben haar met alle gevoeligheid en hoogachting uitgeleide gedaan: zo’n leven bewijst dat zorg en geluk elkaar niet in de weg hoeven te zitten.

Oranje Voetbal
Bij ons in de keuken hangt nog steeds een oranjekleurige poster van het Nederlands Elftal van het WK 2014. Die blijft voorlopig nog hangen, want een vervanging zou een misgreep zijn. Wat me opviel toen ik er nog weer eens naar keek: meer dan zeven van ‘die van toen’ horen nu nóg bij de beste voetballers van Nederland: Robben, Van Persie, Vlaar, Sneijder, Kuyt, Blind, Huntelaar enz. Het geeft mij een oppepper: sommige oudjes doen het nog goed!

Vakantie Zeeland
Komende week mag ik met mijn zus weer genieten van een ‘provincievakantie’. Zeeland is aan de beurt! Net toen we besloten hadden het voortaan bij onze vaderlandse provincies te laten, kregen we een uitnodiging om in de herfst mee naar Duitsland te gaan. Toch maar ja gezegd, en niet met tegenzin! Alles onder het motto: Hup, oudjes!

Merkel
Vooruitlopend op de komende Bondsdagverkiezingen aan het eind van deze maand zal ik proberen het debat tussen Merkel en Schulz te volgen vanavond op de televisie. Wat doet die Merkel het goed in de politieke wirwar van onze tijd! Ze is stabiel en betrouwbaar en wekt instemming door haar gezag. Ik heb wel eens het gevoel dat in Duitsland de CDU achter haar aan loopt, terwijl in Nederland Rutte vooropgaat -ook bij het CDA- en Buma volgt.

Hoevinudie?
Vader en moeder tot hun kinderen:
Jullie moeten je niet zo laten verleiden door alles wat leuk lijkt. Zeg eens wat meer NEE om je sterke karakter te tonen! Zullen jullie dat doen?
Kinderen met z’n allen: NEE!!