Verkiezingen – Lente! – Sobere Maaltijden – Computerhulp – Hoevinudie?

Verkiezingen – Lente! – Sobere Maaltijden – Computerhulp – Hoevinudie?

Verkiezingen
Op de eerste stralende lentedag van dit jaar waren bijna alle politieke partijen ’s avonds gelukkig met de verkiezingsuitslag. Zelfs de VVD die nogal wat zetels verloor, maar de grootste bleef, aanmerkelijk groter dan de PVV. Alleen de PvdA zonk weg in een diepe put en de SP moest wat inleveren. Daarmee is Nederland politiek weer rechtser geworden, maar werd toch de PVV geblokkeerd. Alle andere partijen vierden feest. We kunnen een (nog) meer gevarieerde Tweede Kamer tegemoet zien, voor ons als televisiekijkers misschien wel aardig, maar voor het -pardon, ons- land?

Lente!
Vandaag is het buiten niet aangenaam, maar onze tuin staat al volop in kleur te wachten. Klokjes zonder sneeuw, crocussen, narcissen,  primula’s, katjes, knoppen, blauwe druifjes enz. enz. Wat toch wonderlijk: elk  jaar weer en toch elke keer verrassend!

Sobere maaltijden
Elke vrijdagavond in deze veertigdagentijd haast ik me naar de Sobere Maaltijd in het Oktaaf (de Hoornse PKN-kerk) waar we van zes tot half acht met een flinke groep bijeenkomen, ieder gewapend met een soepkom en een lepel. Na een korte inleiding, bedoeld om de groepjesgesprekken op gang te brengen, krijgen we soep en brood op voorwaarde van het inleveren van wat we daarmee uitsparen voor een derde wereld-projekt. Dit jaar is het overkoepelende thema ‘eerlijkheid’. Nou, dat blijkt best een passend handvat te zijn als het gaat om bezinning op eigen gedrag en om ontwikkelingswerk en verantwoordelijkheid voor mensen verderop. Vastentijd lijkt ouderwets maar blijkt bij nader inzien te raken aan iets zeer actueels.

Computerhulp
U vraagt u misschien -deze rubriek volgende- wel eens af: Zou hij bij zijn schrijverij op de computer begeleid worden door een ICT-deskundige? Ja hoor: ik heb het geluk dat mijn jongste broer en zijn vrouw naast me wonen, die beiden veel verder zijn in computerdeskundigheid dan ik. Zo gauw er iets is op dat gebied -praktisch of theoretisch- waar ik mee zit, hoef ik maar een kik te geven of het hulpbetoon staat klaar. Meestal snap ik niet wat er precies aan de hand is als er iets niet lukt, ook niet als ik uitleg krijg van de oplossing, maar binnen de kortst mogelijke tijd kan ik weer verder. Mijn broer liet zich van de week ontvallen dat hij best nog wat meer klanten zou willen helpen, uiteraard tegen een kleine vergoeding. Meestal is hij vanaf vier uur ’s middags thuis: tel. 06-48864185. Aanbevolen!

Hoevinudie?
Willem-Alexander drukt ’s morgens de tv aan voor het nieuws. Hij is iets te laat en hoort nog net het slot van het weerbericht: ‘Maxima rond de 10 graden’.
Hij verslikt zich in zijn broodje.